Thursday, October 29, 2015

Sok Noni Bio

Tahiti to region świata, gdzie rosną owoce Noni i to z nich właśnie produkowany jest sok Noni Bio. Polinezji na mapie zlokalizowana jest w centralnej części Oceanu Pacyficznego, i co ciekawe leży po obu stronach lini zmiany daty. Sok z tych owoców doskonale okrasza paletę smaków w naszej diecie oraz poprawia ogólną kondycję psychofizyczną. Jak wszystkie artykuły marki "NatVita", tak i ten jest przygotowywany w taki sposób, ażeby nie stracić nawet odrobiny z jego mnóstwa pozytywnych dla zdrowia związków odżywczych i ciekawego smaku. Dzięki owocom Noni importowanym z ekologicznych upraw, sok Noni Bio ma więcej drogich dla zdrowia substancji, niż inne tego typu napoje. Noni czy Morwa Indyjska, bo taka także znana jest nazwa tego owocu, rośnie dziko na terenach Azji, Australii, obu Ameryk i wielu wyspach Pacyfiku. Na początku stosowano owoc oraz krzew Noni jako przyprawę lub roślinę lekarską. 100 g soku z Noni dostarcza organizmowi 2,5 raza więcej na dzień witaminy C, niż wymaga tego norma dla dorosłej osoby. Witamina C, magnez oraz wapń nie są wyłącznymi związkami i pierwiastkami, które ekstrakt z Noni posiada, ponieważ w jego składzie można odszukać błonnik, mnóstwo aminokwasów oraz witamin z przeróżnych grup. Picie soku z Noni powinno wyglądać mniej więcej tak: jedna bądź dwie porcje po 15-30 ml najlepiej zanim zaczniemy jeść posiłek.

No comments:

Post a Comment