Thursday, October 29, 2015
Sok Noni Bio
Tahiti to region świata, gdzie rosną owoce Noni i to z nich właśnie
produkowany jest sok Noni Bio. Polinezji na mapie zlokalizowana jest w
centralnej części Oceanu Pacyficznego, i co ciekawe leży po obu stronach lini
zmiany daty. Sok z tych owoców doskonale okrasza paletę smaków w naszej diecie
oraz poprawia ogólną kondycję psychofizyczną. Jak wszystkie artykuły marki
"NatVita", tak i ten jest przygotowywany w taki sposób, ażeby nie stracić nawet
odrobiny z jego mnóstwa pozytywnych dla zdrowia związków odżywczych i ciekawego
smaku. Dzięki owocom Noni importowanym z ekologicznych upraw, sok Noni Bio ma
więcej drogich dla zdrowia substancji, niż inne tego typu napoje. Noni czy Morwa
Indyjska, bo taka także znana jest nazwa tego owocu, rośnie dziko na terenach
Azji, Australii, obu Ameryk i wielu wyspach Pacyfiku. Na początku stosowano owoc
oraz krzew Noni jako przyprawę lub roślinę lekarską. 100 g soku z Noni dostarcza
organizmowi 2,5 raza więcej na dzień witaminy C, niż wymaga tego norma dla
dorosłej osoby. Witamina C, magnez oraz wapń nie są wyłącznymi związkami i
pierwiastkami, które ekstrakt z Noni posiada, ponieważ w jego składzie można
odszukać błonnik, mnóstwo aminokwasów oraz witamin z przeróżnych grup. Picie
soku z Noni powinno wyglądać mniej więcej tak: jedna bądź dwie porcje po 15-30
ml najlepiej zanim zaczniemy jeść posiłek.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment